Benoeming Harry de Vries tot waarnemend burgemeester

Home > Inwoners > Actualiteiten > Benoeming Harry de Vries tot waarnemend burgemeester

Benoeming Harry de Vries tot waarnemend burgemeester

De heer De Vries is vandaag door commissaris van de Koning Clemens Cornielje benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Scherpenzeel. Hij vervangt vanaf 16 januari 2019 Corry van Rhee-Oud Ammerveld die door de commissaris van de Koning is benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Druten.

Harry de Vries (62 jaar, lid van CDA, wonende te Nijmegen) was tot 1 januari 2019 waarnemend burgemeester van de gemeente Neerijnen. Deze gemeente is per 1 januari 2019 samengegaan met de gemeenten Geldermalsen en Lingewaal tot de nieuwe gemeente West Betuwe. In de periodes hiervoor was De Vries onder meer 6 jaar burgemeester in de gemeente Lingewaard en fractievoorzitter van het CDA in Provinciale Staten Gelderland.

Clemens Cornielje heeft over zijn voornemen voor het benoemen van Harry de Vries als waarnemend burgemeester een goed overleg gehad met de fractievoorzitters, gemeentesecretaris, een wethouder en de griffier van de gemeente Scherpenzeel.

Het benoemen van een waarnemend burgemeester behoort tot de rijkstaken van de commissaris van de Koning.