Aftrap campagne ‘Scherpenzeel woont duurzaam’

Home > Scherpenzeel woont duurzaam > Nieuws > Aftrap campagne ‘Scherpenzeel woont duurzaam’

Aftrap campagne ‘Scherpenzeel woont duurzaam’

Aftrap campagne ‘Scherpenzeel woont duurzaam’

Gemeente, inwoners en bedrijven maken samen werk van energiebesparing

Scherpenzeel, 22 april 2016 - Op de Dag Van de Aarde lanceert de gemeente Scherpenzeel de campagne “Scherpenzeel woont duurzaam”. Dit is een gezamenlijke campagne van zeven gemeenten uit de regio FoodValley die inwoners willen helpen bij vragen over het energiezuinig maken van hun woning en het thuis opwekken van duurzame energie. Huiseigenaren kunnen vanaf vandaag terecht bij het Energieloket voor gratis en deskundig advies over hun woning en op www.scherpenzeelwoontduurzaam.nl

Inwoners inspireren elkaar om energie te besparen

Wethouder Tonnis van Dijk zette op deze dag Louis en Maasje van Riel in het zonnetje. Zij hebben al veel aanpassingen aan hun huis gedaan om deze energiezuinig te maken. Uit handen van de wethouder ontvingen zij symbolisch een spaarpot in de vorm van een huis. Het is de bedoeling dat inwoners met deze campagne elkaar inspireren en laten zien wat zij hebben gedaan om ‘duurzaam te wonen’ en bij te dragen aan een schone toekomst.

Louis van Riel: “Je wordt vrolijk als je naar de meters kijkt. Energiebesparing is een sport! Stap voor stap isoleerden we ons huis uit 1968. Dubbel HR++ glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, we gingen van label E naar label B. Al 18 jaar zorgt de zonneboiler voor warm water en met de nieuwe zonnepanelen die we sinds 3 jaar hebben, oogsten we zoveel zonnestroom dat we nu al voor 40% hebben terugverdiend. Duurzaamheid loont gewoon!”