Isoleren: win een warmtescan!

Home > Scherpenzeel woont duurzaam > Nieuws > Isoleren: win een warmtescan!

Isoleren: win een warmtescan!

Het isoleren van de eigen woning is de beste en snelste manier om uw energierekening omlaag te brengen. Maar waar begint u en welke isolerende maatregelen zijn bij uw huis het meest zinvol? Een warmtescan kan u dat vertellen. Daarom heeft Scherpenzeel dit najaar een speciaal aanbod voor inwoners: vijf huiseigenaren kunnen een gratis warmtescan winnen!

Huizen gebouwd vóór 1980 zijn dikwijls niet goed geïsoleerd. Er lekt dan veel warmte weg naar buiten. Met isolatie van het dak, ramen, vloer en/of gevel kunt u veel geld besparen. Opgeteld soms wel 1000 euro per jaar. Met een warmtescan krijgt u een goede eerste indruk van hoeveel warmte uw huis nu verliest.

Warmtescan winnen?

Een warmtescan is een foto met een speciale infraroodcamera, die temperatuur kan ‘zien’. Goed geïsoleerde delen van een huis lekken geen warmte en zijn dus aan de buitenkant koud. Minder goed geïsoleerde delen zijn warmer. Op die plekken kunnen maatregelen als dubbel glas, isolatie en radiatorfolie u dus veel voordeel opleveren. En het mooiste nieuws is: de gemeente Scherpenzeel geeft dit najaar vijf huiseigenaren de kans gratis een warmtescan te laten maken! Zie het tekstkader hiernaast.

Subsidie voor dubbele maatregelen

Dit najaar is een prima moment om te gaan isoleren. Sinds 15 september is er een nieuwe subsidieregeling van kracht. Als u twee isolatiemaatregelen tegelijk laat uitvoeren, bijvoorbeeld dakisolatie en dubbel glas, krijgt u ongeveer 20% van de kosten terug. Kijk voor de mogelijkheden en voorwaarden op www.energiesubsidiewijzer.nl.

Meer weten?

Heeft u vragen over het aanbod van de gemeente, de subsidie of isolatie? Neem dan contact op met het energieloket van de gemeente via 06 10 73 12 61 of stuur een e-mail naar energieloket@scherpenzeel.nl. Het energieloket is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 15.00 uur.

Win een gratis warmtescan

Dit najaar biedt de gemeente vijf Scherpenzeelse huishoudens een gratis warmtescan aan. Wilt u daarvoor in aanmerking komen? Stuur dan vóór 1 oktober a.s. uw naam en adresgegevens, het bouwjaar van uw huis en uw motivatie naar energieloket@scherpenzeel.nl, onder vermelding van ‘warmtescan Scherpenzeel’. Uit de inzendingen kiest de gemeente na een zorgvuldige afweging de winnaars. De uitslag wordt in oktober in deze krant bekendgemaakt.

Hoe werkt een warmtescan?

Een warmtescan wordt gemaakt met een speciale warmtebeeldcamera, die temperatuurverschillen weergeeft in een kleurenafbeelding. Meestal geeft blauw kou en rood warmte aan. De warmtescan richt zich vanaf de buitenkant van uw huis op muren, kozijnen en daken, en neemt in totaal zo’n 45 minuten in beslag. De scan kan pas uitgevoerd worden als het verschil tussen de buiten- en binnentemperatuur minstens 10 graden Celsius is.