Zonnepanelen plaatsen

Home > Scherpenzeel woont duurzaam > Topmaatregelen > Zonnepanelen plaatsen

Zonnepanelen plaatsen

Steeds meer Nederlanders schaffen zonnepanelen aan. Het rendement is in 2016 al drie keer hoger dan de rente op uw spaarrekening! In 2015 was er sprake van bijna een verdubbeling van het aantal zonnepanelen in Nederland: een groei van maar liefst 44% ten opzichte van het jaar ervoor. In onze gemeente is minstens de helft van het dakoppervlak geschikt voor het opwekken van zonne-energie, uw dak ook?

Op de website www.zonatlas.nl of www.zonnekaart.nl kunt u gratis en onafhankelijk de berekende zonne-energiepotentie van uw dak bekijken. U kunt zien hoeveel zonnepanelen op uw huis geplaatst kunnen worden, wat dit oplevert én hoe snel u uw investering terugverdient. Met de groene stroom van zonnepanelen maakt u de wereld meteen een stuk duurzamer. Doen dus!

Tips

  • Bekijk samen met uw buren en buurtgenoten of de daken in uw straat geschikt zijn voor het plaatsen van zonnepanelen en vraag samen offertes aan. U kunt samen een flinke korting bedingen op de aanschafprijs en de installatiekosten. De energierekening trakteert! U verdient zonnepanelen vaak binnen 5 tot 10 jaar terug en u levert een grote bijdrage aan een schone energievoorziening. Bekijk de geschiktheid van de daken in uw straat en buurt op www.zonatlas.nl of www.zonnekaart.nl
  • Zonnepanelen zijn besmettelijk zo concludeerde Yale University www.scientias.nl/zonne-energie-blijkt-besmettelijk-te-zijn/ Steek uw buren aan met het virus en versnel de energietransitie naar een schone energievoorziening. Heeft u zonnepanelen aangeschaft? Hang dan een poster voor uw raam en inspireer de buurt!